الثلاثاء، 20 أغسطس 2013

البقسماط بالسمسم






البقسماط بالسمسم 



المقادير :
تكفي لعمل 12 وحدة تقريبا )
كوب و نصف دقيق
رشة ملح
رشة كمون
3 ملاعق طعام سمن او زيت
بيضة واحدة
رشة فانيليا
معلقة صغيرة خميرة فورية
معلقة صغيرة سكر
من ربع الي نصف كوب لبن دافئ حسب العجينة ما تاخد معاكي

الطريقة :
ننخل الدقيق و الملح و الكمون و نضيف اليهم الخميرة الفورية و السكر
يضاف السمن و يفرك باطراف الاصابع حتي يختفي مع الدقيق
نضيف البيض و نعجن جيدا ( انا عجنت بايدي من غير عجانة و لا حاجة )
نضيف اللبن الدافئ بالتدريج يعني نحط الاول اقل من ربع كوب و نعجن و نزود شوية بشوية لحد العجين ما يلم معاكي ممكن ما ياخدش غير ربع كوب بس حسب نوع الدقيق اللي بتستخدميه و نعجن جيدا و تترك العجينة لتخمر حوالي نصف ساعة تقريبا
تشكل العجينة اصابع طويلة و تترك لتخمر تقريبا نص ساعة او اقل
يدهن الوجه ببيضة عليها رشة بسيطة فانيليا
يرش الوجه بخليط من السمسم و الكمون , lو ممكن اضافة حبة البركة

تخبز في فرن متوسط الحرارة ( 200 درجة ) في الرف الاوسط حتى يحمر الوجه و تنضج
ممكن بدل الاصابع الطويلة تشكليها حلقات

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق