صلصة التوفي
كوب سكر*ربع كوب ماء*ملعقتين كبار زبدة*2 معلقة قشطة +3 ملاعق لبن ( يتم تقليبهم جيدا)
الطريقة
فى قدر صغيرة نضع السكر و الماء و الزبدة و نرفع على النار بدون تقليب(لتجنب التسكير)
و عندما يصل للون المطلوب
نضع القشطة و اللبن (بعد تقليبهم جيدا)
نضيف القشطة و الحليب و نضربهم بسرعه بالمضرب السلك
حتى يصل إلى هذا القوام
و بهذا نكون حصلنا على صوص التوفى
لو حبيتى يكون عندك صوص كراميل اتركى السكر يحترق فترة اطول ولما يبقى لونه بنى غامق ضيفى القشدة واللبن وهايكون عندك احلى صوص كراميل ..لأضافته على الكيكات والكب كيك والأيس كريم ومشروباتك المختلفه
ولا تنسوني من دعائكم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق