الثلاثاء، 27 أغسطس 2013

التيراميسو







تيراميسو جامد اخر حاجه 


المقادير 
اي نوع بسكويت سادة وبتكون الكمية حسب مقدار الصينية المستخدمة
معلقة نسكافيه كبيرة تذوب في كوب ماء دافئ ( ممكن تحلية الكوب ب 2 معلقة صغيرة سكر ) و نضيف رشة فانيليا
التيراميسو بنستخدم فيها الجبن الماسكربوني بس انا في الوصفة عملت بديل ليها

بديل  الجبنه الماسكربوني  اذا لم تتوفر 

2 مغلف دريم ويب ( كريم شانتي ) يضرب مع ربع كوب لبن بارد حتى يغلظ القوام ثم نضيف اليه 12 قطعة جبن مثلثات ( يفضل الجبن الكيري ) و 2 علبة قشطة ( العلبة الواحدة 100جم ) او 4 ملاعق طعام قشطة
تخلط المكونات جيدا حتي يصبح القوام كريمي

الخطوات 

يغمس البسكويت خفيف في خليط النسكافيه و نبدا في رصه في طبق التقديم حتى يغطي قاع الطبق
توضع طبقة من بديل الماسكربوني و ترش بقليل من الكاكاو و نكرر هذه الحطوة على ان تكون الطبقة الاخيرة بديل الماسكربوني ( حوالي 3 او 4 طبقات مش اكتر )
يرش الوجه بالكاكاو ثم يوضع الطبق في الثلاجة حوالي ساعتين تقريبا و يقدم


ولا تنسونى من دعائكم 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق