الاثنين، 29 يوليو 2013

بسكويت النشادر



بسكويت النشادر

المقادير:
كيلو دقيق*
كوب سمن*
1/4 كوب زيت*
2 كوب سكر بودرة*
عدد 5بيضات
مقدارفانيليا
1/2 كوب حليب لو عايزينة طرى وناعم ولو عايزينة بيقرمش وهش نستخدم ماية ولو عايزينة بطعم البرتقال ولونة دهبى وهش ايضا  نستخدم عصير برتقال وممكن تضربى عصفورين بحجر واحد انك تدوبى كيس فروتى او تانج فى الماية لو البرتقال مش متوفر وممكن كمان تستخدمى اى مشروب زى الميرندا او الفانتا بطعم البرتقال
معلقة كبيرة خميرة نشادر

الطريقة
نخفق السمن و الزيت والسكر معا خفقا جيدا باستخدام المضرب الى ان يصبح الخليط هشا
نضيف البيض والفانيليا ونكمل الخفق
نذوب خميرة النشادر فى الماية او العضير ويراعى التاكد من ذوبان النوشادر تماما فى السائل قبل اضافتها الى العجين لان وجود تكتلات بها وعدم ذوبانها جيدا سيسبب الا تتوزع الخميرة جيدا فى العجينه وتكون فقاعات وثقوب كبيرة فى بعص القطع وقطع اخرى تكون مكتومه
نضيف اللبن او الماء او عصير البرتقال وبرش البرتقاله ان وجدالى الخليط السابق ونكمل خفق لمدة دقيقه
نوقف الخفق
ننخل الدقيق جيدا مرتين ونبدا باضافه تتلات ارباع كميه الدقيق الى خليط البسكويت ونبدا العجن باليد
العجن بيكون باطراف الاصابع فى حركه دائريه
نكمل العجن بنفس الطريقه مع اضافه الدقيق قليلا قليلا الى ان تتشكل معك عجينه متوسطه الليونه ولا تلتصق باليد

التشكيل
نركب الموس المشرشر الخاص بتشكيل هذا البسكويت فى مكانه المخصص على المفرمه (ممكن على المفرمه اليدويه او الكهربائيه)
ضعى العجينه فى المفرمه وابتدى شغليها واستخدمى الموس اللى هيطلع الشكل اللى يعجبك وخلى بالك ان الحجم بيكبر بعد الخبز
نرصة فى صنية مدهونة  ويكون متباعد عن بعضه و تدخل فرن متوسط حتى السوى وان يصبح لونة دهبى واول لما يخرج بيبقى طرى وبعد كدة بتسبية يبرد فى الهوا بيبقى مقرمش وطعمة رائع وتقدم بالف هنا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق