الارز بالبسلة و اللحم المفروم
المقادير :
كوب ارز مصري او بسمتي انا افضله مع البسمتي
يغسل الارز و ينقع قبل الاستخدام بحوالي نصف ساعة تقريبا اذا كان بسمتي
بسلة مسلوقة
مقدار من اللحم المفروم المعصج بالبصل
ملح , ورقة لورا ( غار) , فص حبهان , عود قرنفل
الطريقة
يصفى الارز من الماء
نضع معلقة سمن في القدر _ لو استخدمتي الارز البسمتي استبدلي السمن بالزيت _
يضاف الارز و يقلب ثم يضاف الماء _ كوب ماء لكل كوب ارز مصري , و كوب و ربع ماء لكل كوب ارز بسمتي
نضيف الملح و اللورا و الحبهان و القرنفل و نقلب و يترك على النار حتى يغلي الماء
عندما يتشرب الارز الماء تخفض الحرارة و نضيف البسلة و اللحم المفروم على الوجه و يغطى الوعاء و يترك حوالي ربع ساعة حتي ينضج يرفع الارز من على النار و يترك ليهدأ لمدة 10 دقائق ثم يغرف
و يقدم والف هنا
مع تحياتي
نيللى الشافعى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق