طريقه عمل الكشك
المقادير
4 كوب شوربه فراخ
كل كوب شوربه هنضيفله معلقتين طعام دقيق
2 كوب لبن
فلفل اسود
5 معالق ارز ابيض ناضج
بصلتين متوستطين مقطعين صغير
صوص الثوميه يضاف حسب الرغبه
3 فص ثوم معلقه كمون
علبه صلصه صغيره
الطريقه
نضع الشوربه على النار مع الأرز ونتركه يغلي
نضع الدقيق على اللبن ومعاهم الفلفل الإسود
ونخلطه بالمضرب اليدوي
نشيل الشوربه من على النار اثناء صب الدقيق واللبن حتى لا تحدث معكى كلاكيع
نصبه على الشوربه والرز ونقلب بسرعه اثناء الصب ثم يرفع على النار مره اخرى حتى يستوى الدقبق ويغلى مع الشوربه وتصبح الشوربه متماسكه....فاكرين البصل ولا نسيتوه
البصل المقطع يتم تحميره فى 4 معالق زيت حتى يصبح لونه ذهبى غامق ويرفع ويوضع على الكشك (بالزيتاللى فيه محدش يصفيه ) ويقلب وكده خلص الكشك واللى يحب يشيل شويه بصل بنى لتزين الوجه يعمل كده انا عن نفسى مبعملش كده لأنى بغرف الكشك ساعه الإكل علطول فى الأطباق
صلصه الكمونيه ودى بقى وهميه مع الكشك
بفرم الثوم ويحمر على النار الى ان يصبح ذهبى نضيف له الصلصه وكوب الا ربع ماء ومعلقه الكمون وتترك لتغلى ويضاف على وجه الكشك حسب الرغبه وقت الأكل
وبالهنا والشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق