الملوخيه الخضراء
المقادير:
اك ملوخيه
نصف معلقه سكر
مقدار من شوربه اللحم او الدجاج
معلقتين سمن او زبده
6 فصوص ثوم كبير
معلقه كزبره مطحونه
الطريقه
تقطف الملوخيه وتغسل جيدا عده مرات وتخرط بالمخرطه العاديه حتى تنعم تماما
فى حله توضع الملوخيه ويضاف عليه الشوربه الساخنه بالتدريج حسب السمك اللى تحبيه للملوخيه ويوضع عليها نصف معلقه السكروترفع على النار وبلاش نحركها كتير علشان متسقطش اول ما تبدأ الحواف تغلى نغلق النار ومتغطيش القدر (علشان الملوخيه ما تسقطش )ومنسبش معلقه او كبشه داخل القدر برده علشان متسقطش
فى مقلاه يوضه الثوم المفروم والكزبره الناشفه والسمن وتقلى حتى يصبح لون الثوم ذهبيا ثم توضع على الملوخيه وتؤخذ مغرفه واحده من الملوخيه نغليها فى مقلاه الثوم السابقه ثم توضع على باقى الملوخيه لتأخد رائحه الثوم وما تبقى من السمن فى المقلاه
ثم تغطى الملوخيه عشر دقائق قبل التقديم وتقدم مع الأرز الأبيض او الأرز بالشعريه والدجاج او اللحم
والف هنا
مع تحياتى
شيف نيللى الشافعى
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق