البصاره
كيلو الا ربع فول مجروش(مدشوش)
-3بصل وراس ثوم
حزمة كرات
- 2حزمة كسبره خضراء
-2 بقدونس
.2 شبت
ملعقة ملح طعام-
ملعقه صغيره كمون
2 معاقه نعناع ناشف
الطريقه:
يغسل الفول كويس وينقع 2 ساعه .نضع حله فيها ميه ونحط فيها الفول مع الكرات مع الكسبره والشبت والبقدونس والثوم وبصله واحده ونسيبه على النار لحد ما يستوى.نرفعه من على النار لحد مايبرد .نضربه فى الخلاط ونرجعه الحله يستوى حوالى 5 دقايق نقطع البصل قطع صغيره ونحمره كويس فى زيت لحد ما لونه يكون ذهبى ونتبله بالملح والكمون ننشل نصف البصل للتجمل والنصف الباقى مع الزيت يوضع على البصاره وتقلب ثم تغرف فى اطباق التقدبم ولا يوضع لها البصل الباقى على الوجه الا عند التقديم ليظل محتفظا بقرمشته
.وبألف هنا وشفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق