كيكه البرتقال
2 كوب دقيق
ملعقة كبيرة بيكنج باودر
1 كوب سكر مطحون
فانيليا
5 بيضات
1 كوب زيت ذرة
¾ كوب عصير برتقال
1 ملعقة كبيرة بشر برتقال
سخنى الفرن على درجة حرارة عالية
و نحضر الصينية بإننا ندهنها بزيت و نرش عليها دقيق بحيث تتبطن كويس علشان الكيك مايلزقش في الصينية و سيبيها على جنب لحد ما نخلص خليط الكيك
أنخلي الدقيق و البيكنج باودر والملح و خليهم على جانب
و في الخلاط (او بالمضرب اليدوي) حطي السكر و البيض و الفانيا و اضربي لحد ما يبقى الخليط كريمي.
حطي الزيت وعصير البرتقال و اخلطي
و بعدين ضيفي خليط الدقيق و بشر البرتقال و استمري لحد ما يختفي الدقيق
و بكدة نكون خلصنا الحمد لله
و اضبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة
و دخلي الصينية لمدة لا تقل عن ½ ساعة
و لما تخلص جربي فيها سكينة ناشفة و اغرزيها في النصف و لما تطلع نظيفة يبقى كدة تمام
عموما بعد النص ساعة دية مفيش مجال انها تكون مش مستوية
بعد ما تخرج سيبيها شوية في نفس الصينية علشان وشها ينشف شوي و مايعجنش
و بعدين اقلبيها على منخل او اي حاجة عندك مخرمة علشان الكيكة تتهوى
و سيبيها على الاقل 10 دقائق كمان قبل التقطيع علشان ماتتفتفتش منك
و بعد كدة بالف هنا و شفا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق