الخميس، 30 مايو 2013


كيكه البرتقال 


2 كوب دقيق

ملعقة كبيرة بيكنج باودر
1 كوب سكر مطحون
فانيليا
5 بيضات
1 كوب زيت ذرة
¾ كوب عصير برتقال
1 ملعقة كبيرة بشر برتقال


سخنى الفرن على درجة حرارة عالية
و نحضر الصينية  بإننا ندهنها بزيت و نرش عليها دقيق بحيث تتبطن كويس علشان الكيك مايلزقش في الصينية و سيبيها على جنب لحد ما نخلص خليط الكيك

أنخلي الدقيق و البيكنج باودر والملح و خليهم على جانب

و في الخلاط (او بالمضرب اليدوي) حطي السكر و البيض و الفانيا و اضربي لحد ما يبقى الخليط كريمي.

حطي الزيت وعصير البرتقال و اخلطي

و بعدين ضيفي خليط الدقيق و بشر البرتقال و استمري لحد ما يختفي الدقيق

و بكدة نكون خلصنا الحمد لله

صبي الخليط في الصينية اللي حض
رناها من قبل كدة

و اضبطي الفرن على درجة حرارة متوسطة
و دخلي الصينية لمدة لا تقل عن ½ ساعة

و لما تخلص جربي فيها سكينة ناشفة و اغرزيها في النصف و لما تطلع نظيفة يبقى كدة تمام
عموما بعد النص ساعة دية مفيش مجال انها تكون مش مستوية

بعد ما تخرج سيبيها شوية في نفس الصينية علشان وشها ينشف  شوي و مايعجنش

و بعدين اقلبيها على منخل او اي حاجة عندك مخرمة علشان الكيكة تتهوى

و سيبيها على الاقل 10 دقائق كمان قبل التقطيع علشان ماتتفتفتش منك 

و بعد كدة بالف هنا و شفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق