طاجن اللحمه الضانى بالخضار
المقادير :
1 كيلو لحم ضاني بعظم او بدون او حتى فخذ او ريش حسب اللى عندك
3 بصلات كبيرة
3 حبات طماطم كبيرة
2 حبة فلفل رومي كبير
ممكن كمان إضافه جزر وكوسه بس تتقطع قطه كبيره علشان متتهريش اثناء الطبخ
ملح + فلفل اسود + بهارات + حبهان+ ورق لورى
3 حبه بطاطا كبيرة
معلقتين زيت او زبده حسب الإختيار توضع على الخضار قبل دخولها الفرن
الطريقة:
- قطعي جميع الخضروات الي قطع متوسطه لا صغيره ولا كبيره , اضيفي لها جميع التوابل واتركيها
- ضعي اللحم علي النار في قدر من الماء بدون ملح و دعيه لمدة ربع ساعة علي نار هادئة معى اضافه البوكيه جرنيه للشوربه علشان تشيل الزفاره اللى فى اللحمه الضانى وهى جزر وبصل ولو فى كرفس ما يضرش مع واحدتين مرقه دجاج .
- اسحبي اللحم من المرق و اخلطيه بالمقادير السابقة , ضعيه في طاجن فخار ,و ضعيه علي النار
, اسقيه بمرقة سلق اللحم و دعي الطاجن حتي تمام النضج .
- ضعي الطاجن في الفرن حتي يحمر الوجه و يقدم
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق